PRODUSE SI MARCI

Despre gandirea pozitiva

Ganduri simple

Despre gandirea pozitiva

Se spune tot mai des ca devii ceea ce gandesti. De fapt, puterea mintii noastre ar atrage ganduri, oameni si intamplari.

Dar gandul plecat spre devenirea mea, ce este el? Poate fi cunoscut, poate fi influentat?

Cugetul ce ia nastere este ca un prunc. Trebuie sa-l ocrotim, sa-l indrumam. El este mijlocul prin care ajungem la suflet. Acolo, gandul va fi plin de incredere si de speranta. A gandi pozitiv inseamna a fi in armonie cu noi insine. Retragerea in noi, cum spun inteleptii lumii, nu inseamna egoism, izolare, ci a avea o viata proprie, unde sa ai bogatii de suflet. Gandul luminos va elibera binele din rau, va inflori ca intr-un vis de primavara si-ti va da forta. Uneori reusim, alteori nu.

Si ma gandesc… ca gandul pozitiv inseamna a fi in armonie cu tine insuti.

Dar poti fi tot timpul pozitiv? Este nevoie sa incerci starea aceasta, nu-i asa? Sa stii cum simti, sa te apleci asupra ta. O, daca am putea sa deslusim toate lucrurile minunate din viata noastra! Am simti bucurie si implinire, si forta. Asa se naste un gand bun, valoros pentru tine, din forta ta interioara. El este tanar, plin de speranta si luminos.

Si ma gandesc… sa fie el, acest cuget, cel ce duce spre o forma de fericire?

Democrit numeste fericirea “buna dispozitie”, “echilibru” si “liniste sufleteasca”. Si tot dupa acesta, linistea vesela a sufletului este cel mai inalt bun. A gandi pozitiv inseamna a fi in armonie cu noi insine.

Postări populare de pe acest blog

Andrei Plesu

MARELE INCHIZITOR (Fragment din cartea Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski)

"Exista o legatura intre literatura si arta?"