PRODUSE SI MARCI

Femeia, mereu frumoasa

Ganduri simple

Femeia, mereu frumoasa

Se spune ca exista o singura frumusete care nu se ofileste odata cu trecerea anilor: frumusetea interioara a spiritului.

O femeie trebuie sa fie, inainte de toate, Kallos. Kallos in greaca veche inseamna frumos. Si frumusetea in sine este Kallos.
Frumusetea este Regatul Zeitei Dragostei, precum Afrodita. Sa intram in acest regat in care paseste distins, purtand pe cap o diadema cu trandafiri, femeia. Fiecare trandafir are un nume: frumusete, forta, putere, compasiune, onoare si umilinta, veselie si credinta.

Frumusetea - interioara si exterioara - este primul trandafir. Il primim atunci cand avem dorinta de a arata cat mai bine, de a ne infrumuseta casa, de a trai intr-un mediu frumos. Il primim cand suntem altruiste, iubitoare, rabdatoare, intelegatoare si impaciuitoare.
"Mens sana in corpore sana", spuneau latinii - pentru o minte sanatoasa este nevoie de un corp sanatos si puternic. Frumusetii i se alatura forta fizica, puterea. Sa incercam sa avem grija de corpul nostru, sa mancam sanatos, sa facem miscare.
Compasiunea echilibreaza puterea. Prin compasiune avem capacitatea de a-i intelege pe cei din jur, de a ne pasa de ei. Femeia traieste pentru familie, uneori, pana la uitarea se sine. Sa nu lasam in uitarea de sine acest pretios izvor nesecat de iubire, pentru a se putea darui mereu celor dragi.

Onoarea este trandafirul cu nume de virtute. Il primeste femeia cand se respecta pe sine.
Umilinta, prin care ne recunoastem defectele, intelegem ca nimeni nu este perfect, ca putem gresi si indrepta.
Voiosia tine in echilibru toti ceilalti trandafiri ai diademei. Ea poate schimba uratul in frumos, poate da curaj si echilibru, putere si onoare.

Trandafirul numit credinta ne da speranta si nadejde in viata.

Sa privim aceasta diadema in care am strans toti trandafirii. Acestea sunt florile zeitei Frumusetii - Afrodita.

Sa nu uitam ca frumusetea vine cand vrei, sta cat vrei, dispare cand vrei. De noi depinde cat o lasam sa mai stea, un an, sau o zi, sau un ceas in acest regat.



Postări populare de pe acest blog

Andrei Plesu

MARELE INCHIZITOR (Fragment din cartea Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski)

"Exista o legatura intre literatura si arta?"