PRODUSE SI MARCI

Luciano Pavarotti

Cei trei tenori - „O sole mio”





Luciano Pavarotti a părăsit scena vieţii

In dimineata aceasta, Luciano Pavarotti a parasit scena vietii. Acesta avea varsta de 71 de ani. El suferea de cancer la pancreas, fiind operat in iulie anul trecut. Internat in spital in stare grava la 9 august, el a fost externat la 25 august si a continuat tratamentul acasa, la Modena, dar starea sa s-a inrautatatit continuu

Luciano Pavarotti s-a nascut la 12 octombrie 1935, la Modena, in familia unui brutar, fiind singurul copil la parinti. A cantat pentru prima data intr-un cor alaturi de tatal sau, care era un mare iubitor de opera si un tenor amator talentat, apoi tanarul s-a hotarat sa urmeze o cariera muzicala.

El a debutat la 29 aprilie 1961, in rolul studentului Rodolfo din opera "Boema", a lui Giacomo Puccini, in orasul Reggio Emilia.
Faima sa a crescut si mai mult in 1990 cand a sustinut o serie de concerte cu prilejul Campionatului Mondial de Fotbal din Italia, alaturi de alti doi mari tenori ai momentului, Placido Domingo si Jose Carreras. Cei trei mari tenori au inceput un turneu in toata lumea care au avut un succes imens.

A donat de-a lungul timpului importante sume de bani in scopuri caritabile, mai ales in beneficiul copiilor din zonele de razboi. Concertele "Pavarotti&Friends" se desfasurau anual si aveau ca scop strangerea de fonduri pentru persoane defavorizate. Pe data de 13 martie 2004 a sustinut ultimul spectacol la Metropolitan Opera, pentru care, timp de 12 minute, a primit ovatii din partea publicului.

Legendă a muzicii de operă, Pavarotti a fost singurul cântareţ de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.

Postări populare de pe acest blog

Andrei Plesu

MARELE INCHIZITOR (Fragment din cartea Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski)

"Exista o legatura intre literatura si arta?"