PRODUSE SI MARCI

Variatiuni enigmatice

VARIATIUNI ENIGMATICE este o piesa despre dragoste si moarte, despre dragoste dincolo de moarte. Este povestea unui triunghi amoros ce-i reuneste pe cei doi protagonisti. Amandoi au iubit aceeasi femeie, dar fiecare in felul sau.

Un mare scriitor, laureat al premiului Nobel, o cunoaste in tinerete pe femeia visurilor sale, dar nu se casatoreste cu ea. Pleaca departe de aceasta persoana, se izoleaza de oameni, devine un singuratic. Parca sufletul i se opreste in loc, in timpul in care a trait clipe sublime cu femeia iubita. El o pastreaza in memorie multi ani pentru a putea sa-i scrie si sa-i dedice volume.

Un barbat obisnuit, profesor de muzica, se casatoreste cu ea, o iubeste si ii dedica intreaga viata. Dupa doi ani de convietuire, sotia moare si acesta ii descopera corespondenta cu scriitorul. Sotul continua sa-i scrie multi ani in numele ei. Pentru el, era ca si cum sotia lui n-ar fi murit.

Dupa 15 ani are loc o intalnire dramatica intre cei doi barbati, care-si disputa iubirea cu infrigurare.

Cei doi mari actori dau viata, cu infinita caldura, unei povesti zguduitoare.

Alexandru Repan si Mircea Diaconu, doua recitaluri de amploare emotionala se reunesc intr-un ansamblu tensionat. Spectacolul este inzestrat cu dinamism psihologic in care domina prin stabilitate actorul Mircea Diaconu, iar adancimea abisala ii revine actorului Alexandru Repan. Jocul cu efecte dramatice se incheie cu succes.



Postări populare de pe acest blog

Andrei Plesu

MARELE INCHIZITOR (Fragment din cartea Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski)

"Exista o legatura intre literatura si arta?"