PRODUSE SI MARCI

Convorbiri cu Mircea Daneliuc

Convorbiri cu Mircea DaneliucAceastă carte,  Convorbiri cu Mircea Daneliucface parte din colecția Punct RO. Interviu a editurii Adenium și cuprinde 4 interviuri realizate de Alexandru Petria cu marele regizor, scenarist și prozator Mircea Daneliuc în perioada aprilie-septembrie 2013. Dialogurile, excelent conduse de autorul volumului, creionează un portret unic în viața culturală contemporană de la noi. O carte ca rezultat al unui exercițiu de sinceritate, intransigență și lipsă de sfială cu care Mircea Daneliuc ne-a obișnuit de-a lungul timpului, în toate ramurile culturale in care a excelat.
“Convorbiri cu Mircea Daneliuc” de Alexandru Petria, am avut certitudinea unui onest și savuros parcurs( două sute de pagini), spre repere ale verticalității umane și artistice, indiferent de vremuri și decidenți politici și politruci culturali. În ordinea deloc aleatorie.
Oferă citiorului un subtil rendez-vous cu doi protagoniști care dovedesc ascuțime a minții, umor, abilități și finețuri de chirurgi, amândoi excelenți piloți, relaxați totuși într-un periplu bărbătesc printre timpuri și oameni.
O carte cu întrebări și răspunsuri rotunde cât o viață, despre vremuri, oameni, filme și cărți.



Postări populare de pe acest blog

Andrei Plesu

MARELE INCHIZITOR (Fragment din cartea Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski)

"Exista o legatura intre literatura si arta?"